» Prezentare

» Resurse
umane

» Rapoarte
» Disiminare
» Planificare

» Contact
» Home
|
PLAN
REALIZARE
-
realizat
2007
Etapa |
Obiective |
Activităţi |
Gradul
de realizare |
Unică |
1. Simularea
si modelarea caracteristicilor dielectrice si electroreologice
ale produselor alimentare pe baza teoriei elementului finit.
|
1.1. Simularea si modelarea
fenomenelor de polarizare in complexe tip dielectric-polielectrolit
|
100
% |
1.2. Modele electrorheologice
asociate compatibilitatii in stare amorfa in sistemele macro-moleculare
complexe |
100
% |
2008
Etapa
|
Obiective |
Activităţi |
Gradul
de realizare |
Intermediară
|
1. Adaptari hardware
si software a spectrometrului dielectric pentru aplicatia
de caracterizare a produselor alimentare, pe baza de mostre
etalon |
1.1. Adaptarea celulei de masura
pentru structuri tip sol-gel |
100
% |
1.2. Identificarea comportarii
la temperatura variabila a interactiuniilor moleculare in
sistemele macro-moleculare complexe, structuri coloidale si
multistrat |
100
% |
2. Calibrare si
etalonare a spectrometrului dielectric pentru aplicatia de
caracterizare a produselor alimentare, pe baza de mostre etalon
|
2.1. Adaptari software pentru
individualizarea fenomenelor |
100
% |
2.2. Calibrare si etalonare,
pe baza de mostre etalon |
100
% |
2.3. Analiza statistica |
100 % |
Finală
an |
1. Determinarea
parametrilor dielectrici si a parametrilor electroreologici
la produse alimentare (vinuri, miere, produse lactate). |
1.1. Masurari spectroscopice
specifice, preliminare |
100
% |
1.2. Modele electrorheologice
asociate produselor date |
100
% |
2. Definirea notiunii
de pattern dielectric la produse alimentare si identificarea
domeniilor de frecventa de maxima sensibilitate. |
2.1. Analiza fenomenelor macro-moleculare
complexe |
100
% |
2.2. Analiza caracteristicilor
spectrale si definirea notiunii de pattern dielectric |
100
% |
2009
Etapa
|
Obiective |
Activităţi |
Gradul
de realizare |
Intermediară
|
1.
Determinarea experimentala a domeniilor de frecventa din pattern-ului
dielectric specifice la o serie de produsele alimentare (vinuri,
miere, produse lactate). |
1.1. Alcatuirea
bazei de date pentru o serie de cel putin 10 produse alimentare
din fiecare clasa |
100
% |
1.2 Individualizarea
domeniilor specifice de frecventa de maxima sensibilitate
pentru fiecare clasa in parte |
100
% |
Finală
an |
1.
Corelarea compozitiei si caracteristicilor produselor alimentare
cu parametrii dielectrici si cu domeniilor de frecventa de
maxima sensibilitate. |
1.1. Corelarea
pentru fiecare clasa de produse alimentare in parte a parametrilor
dielectrici cu caracteristicile chimice, particularitatile
tehnologice si originea |
100
% |
1.2. Validarea
metodei comparative pentru aplicatiile date |
100
% |
2.
Identificarea valorilor critice (threshold) asociate unor
factori de risc alimentar. |
2.1. Corelarea
valorilor critice cu tipul si cantitatea de ingredienti potential
daunatori (nitrati, pesticide) |
100
% |
2.2. Validarea
metodei comparative pentru aplicatia data |
100
% |
2010
Etapa |
Obiective |
Activităţi |
Gradul
de realizare |
Unică |
1. Designul si dezvoltarea hardware/software
a sistemelor tip FOODIEL-metru pentru identificarea rapida
a valorilor critice. |
1.1. Designul echipamentului de masura
sistem ‘threshold’ |
|
1.2. Dezvoltarea aplicatiei software pentru
valorile critice |
|
1.3. Calibrare si studii metrologice |
|
2. Aplicatii demonstrative vizand
analiza rapida a calitatii, originii, gradului de iradiere,
la unele produse alimentare strategice (colaborare cu IBA
Bucuresti si IML Iasi). |
2.1. Masurari demonstrative la produse contaminate |
|
2.2. Masurari demonstrative la produse iradiate
/ alterate |
|
2.3. Masurari demonstrative la produse
contrafacute |
|
|
|
|